Monday, October 31, 2011

Tüdrukud läksid Halloweenile


Aedist sai ronk, Triin Tasujast transvestiit, Erikale tegime asjaolusid arvestades tagasihoidlikud ämblikuvõrgusilmad ja Riinust sai suure taguotsaga neegrinaine.

Friday, October 28, 2011

Halloween on tulekul

Kes tahab mida? Need siin on 2009. aastal Maci välja pakutud variandid, kui keegi soovib, siis teeme järele.

Limonaadimask suhkrust ja sidrunist

Minu lemmik isetehtud näomask.

Kõik on väga lihtne, vaja on sidrunit ja paari supilusikatäit suhkrut:


Tervet sidrunit pole tegelikult vaja, piisab poolest. Teine pool pista lõikudena tee sisse. Esimene aga pigista väikse anuma sisse tühjaks. Sidrunimahlale lisa suhkur ja ongi valmis.


Maski hoia peal... nii kaua kui tahad, aga soovituslikult 5-10 minutit. Enne maha pesemist on rangelt kohustuslik nägu koorida ja hõõruda ja masseerida. See on hea nahaalusele vereringele ning boonusena saab lahti ketendavatest vanadest naharakkudest, mida kõiki, muide, silmaga ei näegi.

Või noh, siis näed, kui oled neist lahti saanud ja nahk üleni särab, kumab, hingab ja helendab.

PS! Kui möksi suhu satub, siis saad aru, miks ma nimetan seda limonaadimaskiks :)

ÜLEVAADE: Avon Calming Effects



See oli umbes kuu aega tagasi kui Tea mulle järjekordse kataloogi pihku pistis ja nüüdseks olen Avoni Calming Effects jumestuskreemi paar nädalat kasutanud. Ma ei olnud varem ühtki Avoni jumestuskreemi tellinud, kuna olin ausalt öeldes üsna skeptiline, sest jumestuskreem on üks asju meigimaailmas, kus tendents, et rohkema raha eest saab parema asja, on pigem reegel.

Avoni puhul on nende n-ö keskmiste (mitte teismeliste Color Trend sarja ja ka mitte fääntsumad vananemisvastased) jumestuskreemide eest tavaline taks 6.30, mille kohta kataloog küll alati ütleb, et tegu on allahindlusega. Seekord oli Calming Effects aga 5.30 ja mõtleks, kui palju on üks euro kroonides!

Mida nad siis lubavad? Avoni kodulehelt:

Gentle creamy foundation refreshes the appearance of stressed skin and helps give a natural, dewy look. Vitamin enriched. Dermatologically tested. UVA and UVB protection. Enriched with a vitamin complex, aloe and lavender. 30ml

Mida mina arvan?

Sõrmede vahel tundub ta hetkeks kuidagi kilejas, aga nahale on hea kanda ja sulandub ta hästi. Kui veidigi vaeva näha, siis vastikuid triipe ei jäta ja laseb nahal hingata. Matti tulemust sellega ei saa ja eriti tugevalt ta ei kata ka - väheselt kuni keskmiselt pigem ning kerge kuma, mõne jaoks isegi soovimatu läige, käib sellega kaasas. Päeva jooksul ta vähemalt minu nahal värvi ei muuda ja oma mobiililt pole ma jumestuskreemi jälgi ka leidnud, kuigi pole teda puudriga viimistlenud. Ei oska öelda, kuidas ta akne ja punnide peal käitub, sest neid pole mul juunikuust saadik olnud (tänu ühele/mitmele teisele Avoni tootele, millest kindlasti kunagi ka kirjutan). Mulle tundub, et tegemist on odavamale jumestuskreemile tüüpiliselt sellisega, mis ongi mõeldud sõrmedega peale kandmiseks, sest sõrmede ja naha vahel soojenemisega muutub ta kergemini sulanduvaks. Suurem osa kallimaid jumestuskreeme, muide, tahavad spetsiaalset pintslit, aga sellestki teinekord pikemalt.

Pudel on klaasist ja võrdlemisi raske. Seni ei ole ta mul katki läinud ja ma pole temaga üliettevaatlikult ringi käinud. Jumestuskreem ise tuleb läbi pumba ja korraga õige vähe - mina pumpan vähemalt neli korda, et vajalikku kogust saada. Kuigi klaaspudel tundub üleni luksuslik, näen juba ette seda, kuidas ta mul otsa saab ja minul on ju vaja iga viimne kui tilk kätte saada. Siis hoian teda ilmselt öö läbi tagurpidi, sellal kui plasttuubi lõikaksin lihtsalt katki.

Avoni puhul peab meeles pidama, et õige värvi leidmine võib olla keeruline, kuna kataloogis toodud näidised ei vasta alati tegelikkusele. Kui sellele möginale midagi ette heita, siis ehk seda, et värvivalik on võrdlemisi kitsas - eestikeelses kataloogis vaid viis erinevat tooni. Mina valisin tooni nimega Nude, sest tavaliselt on see ka teiste jumestuskreemide puhul minu toon ja see oli heledatest kõige kollakam/kollastest kõige heledam. Tundub, et hoolimata ahtast toonivalikust läks mul enam-vähem täppi:



Tavaliselt lisatakse jumestuskreemi arvustuse/ülevaate puhul ka pilt oma käeseljast või randmest, millele on vastavat möksi siis pandud. Leian, et lisaks sellele oleks kohane ka jumestuskreem kantuna valgele paberile, sest esiteks - minu käsi on ju minu värvi. Teiseks, ideaalset valgustust ma kindlasti oma kodus ei saavuta ja isegi, kui, siis ekraanid on ikkagi kõik erinevate värviseadistustega. Nii et kui valge paber tundub su ekraanil sinakas või kollakas, siis on jumestuskreem tegelikkuses vastavalt kollakam või sinakam.



Kokkuvõtteks võib öelda, et täitsa hea, eriti oma hinna kohta. Rahustav toime on tal nii palju küll, et minu tundlikule nahale ta vastik ei tundu ja nahka ei ummista. Soovitan neile, kellel on kuivem või tuhmivõitu nahk ning kes tahavad oma nahatooni lihtsalt ühtlustada, aga mitte punne peita. Kuna ta sisaldab aga päiksekaitsefaktorit, siis fotode peal võib ta tegelikkusest pisut rohkem peegelduda (ülemisel pildil on seda ka näha) - ning ta läigib/kumab pisut juba isegi.

Tuesday, October 25, 2011

Kersti Heinloo on täiesti erinev ajakirjades Mood ja Eesti Naine

Lihtsalt selleks, et näidata, kui palju meik inimese välimust võib muuta, otsustasin ära tuua ühe inimese kaks erinevat jumestust oktoobrikuu ajakirjadest. Kersti Heinloo lasi endale meiki teha nii Moel, kus teda tuunis Pupa jumestuskunstnik Giorgio Forgani, kui Eesti Naisel, kus meigikunstnikuks oli Aune Jõeleht. Forgani kasutas loomulikult Pupat, Jõeleht lasi käiku aga Artdeco selle sügise ja püsisarja. Kuna mõlemad ajakirjad ilmusid oktoobris, võib vist julgelt väita, et näitlejanna Heinloo välimus ei ole kahe pildistamise vahelise aja jooksul väga palju muutunud, ehkki mulle tundub, et ajakirjas Mood on tema juuksed pisut erksamad punased, mis aga võib olla ka - vähemalt osaliselt  - valgustuse trikk.

Mood oli Kersti Heinloost teinud terve fotode sarja, aga valisin just selle leheküljelt 35 ning lõikasin seda ka pisut, et võrdlusmoment oleks täpsem (foto: Laura Kallasvee):




Eesti Naine seevastu oli ette võtnud lisaks Heinloole veel kaks kuulsat Eesti naist, nimelt Heidy Purga ja Karolin Kuusiku. Kõigile said tehtud üsna tagasihoidlikud meigid, Heinloole leheküljel  84 neist isegi kõige julgem (foto: Kristjan Lepp):


Esimene asi, mis tuleb ära märkida, on taotletud õhustik ja valgustus. Moe versioon Heinloost on kahtlemata julgem, ent Eesti Naine pildistas näitlejannat jällegi palju loomulikumas valguses ja päris lähedalt - asjaolu, mis igasuguse jumestuse apsakad kohe reetlikult paljastab. Minule isiklikult meeldib Forgani tehtud meik rohkem, sest see on sarnane sellega, mida ka ise eelistan õhtuti väljas käies kanda. Jõelehel õnnestus aga valida Heinloole ülihästi sobiv jumestuskreem nii värvi kui fotol käitumise poolest - see ei näe maski moodi välja, oma nahk tundub selle all ilusti hingavat. Forgani valitud PUPA Ultra Smoothing Foundation on ka kindlasti hea toode, aga kogu selle sessiooni valgustus on nii punane ja oranž ja kollane ja öise linna elektrivalgus, et tegelikult selle järgi jumestuskreemi kohta eriti midagi öelda ei saa.

Saan aru ka sellest, et Eesti Naine püüdiski teha sellist igapäevast, tagasihoidlikku, kantavat meiki. Samas aga - Kersti Heinloo on näitleja. Kas on veel dramaatilisemat elukutset, sõna otseses mõttes? Selles mõttes tunnen, et Forgani meik oli kuidagi rohkem tema elukutset ja avalikku arvamust arvestav, kuigi näitlejanna ehk igapäevaselt üleüldse meiki ei kannagi. Muidugi tuleb arvestada ka kahe ajakirja veidi erineva sihtauditooriumi ja loodava kuvandiga, ent ma ei usu, et nad vähemalt jumestuste vallas nii väga tegelikult peavad erinema.

Veel üks erinevus: Mood on Kersti Heinloo huuled palju lopsakamaks joonistanud, Eesti Naise jumestus jätab minu jaoks mulje, nagu huulepliiatsit ei olekski kasutatud, kuigi kasutatud asjade nimekirjas pildi all on veekindel huulepliiats kirjas.

Mulle jubedalt kohe meeldib ka, et Forgani tegi Heinloo kulmud punakaks nagu ta juuksed - ja näitas, kuidas selline jõulisem silmameik ei pea alati käima koos tumepruuni või musta kulmuga. Mulle tundub, et kulmudel on kasutatud Pupa lauvärve, kuigi ajakirjas ära toodud toodete nimekirjast see tegelikult ei selgu. Lihtsalt sellised mõnusad ja lopsakad, 2/3 tihedad ja 1/3 õhemad, mulle väga meeldivad.

Mida mina oleksin teinud teisiti?

Esimese kivi viskan ikkagi Forgani kapsaaeda. Mis värk selle põsepunaga on? Ei ole asi ainult selles pildis, teistel on asi samasugune, kui mitte hullem. Huuled on üsna tumedad, silmad kindlasti ka - kas põsepuna peab siis nii silmatorkav olema? Õige koha peal küll, aga mina oleks sutsu rohkem ta ära hajutanud ja värv... võib-olla on asi jälle valgustuses, aga sellega oleks ju pidanud arvestama. See värv on kuidagi kollane. Suure tõenäosusega püüdis ta tekitada esiletõste helendust/highlight'i, mis aga minu hinnangul on Heinloo kõrgetele põsesarnadele üsna tarbetu ning kui, siis midagi vähem tumekollast, rohkem läbipaistvat ja neutraalset.

Mina muidugi lähtun siin sellest, kuidas Heinloo oleks parem välja näinud, Forgani ehk tegi aga kunsti?

Aune Jõeleht riskeeris vähem ja midagi eriti ette heita ka pole. Ehk võib-olla seda, et kui Heinlool on juba niigi sügavad silmakoopad, siis milleks seda pruuniga silmakoopas rõhutada? Või kui, siis oleks võinud seda hästi pisut ka koopast väljapoole hajutada, eriti just välisnurkade suunas. Praegu tekib pisut mulje suurtest, liiga ümmargustest silmadest, mis koopast välja pungitavad. Võib-olla oleks seda välisnurka hajutust võinud teha hoopiski laugudel kasutatud sinisega, mis praegu näeb välja nagu liialt jäme joon, mis lõppeb samuti liiga järsku. Kulmud on ka tehtud kuidagi... liiga ühelaiused.

Mida ma kiidan?

Aune Jõeleht on kindlasti teinud jumestust palju rohkem ja on üleni palju profim kui mina, aga sellest me saame küll ühtmoodi aru, et sinist lauvärvi on keeruline kasutada ja kõige targem on panna ta paari mati pruuniga (ma vist olen juba mati pruuni kasulikkust korra maininud? See ei olnud niisama!). Hea jumestuskreem on valitud, bravo. Põsepuna on paigas.

Giorgio Forgani aga oli julgem ja mulle, nagu öeldud, väga meeldib lauvärviga loodud kuju, kulmude siluett ja värv, huultele on lisatud lopsakust nii, et see ikkagi tobe välja ei näe.

Kui minul oleks õnn kunagi Kersti Heinlooga kohtuda ja talle meiki teha, siis ilmselt jääksin kusagile nende kahe tehtu vahele.


Kuna Artdeco kasutatud tooted on pildil ära toodud ja Pupa omad mitte, siis lisan siia nimekirja, mille võtsin ajakirjast Mood lk 8:
PUPA Ultra smoothing foundation jumestuskreem toonis Ivory, Luminys baked powder nr 01 puuder, Smoothing foundation primer meigialuskreem, Luminys Baked blush 04 pink põsepuna. Silmadel Multiplay Pencil dark brown nr 19 ja 09 black silmapliiatsid, Luminys Baked eyeshadow dark brown, black, purple lauvärvid, Rapid liner black lainer, Diva's Mascara black ripsmetušš. Huultel True Lips 04 huulepliiats, Lip Perfection 04 huuleläige ja Nude 46 huulepulk.

Monday, October 24, 2011

Kunagised mängud meikapiga


Kairi tegin kunagi üleni siniseks, huuled korallipunaseks. Asi sai alguse sellest, et Kairi tahtis meie juures juukseid siniseks värvida ja mina... läksin hoogu.


Riin eelmise aasta Halloweeni aegu. Tema enda soovil, havi käsul tegin temast Bloody Mary.

Aet ja Erika transvestiitidena. Ma ei mäleta, mispuhul, aga ma mäletan, et Erika roosad ripsmed lõikasin välja sellest sulemaost, mis tal ka pildil kaelas on. 

Sunday, October 23, 2011

Brita läheb teatrisse

Brita läheb täna teatrisse "Puhastust" vaatama - olen näinud, hea etendus - ja me otsustasime, et teeme ta üleni... korda.


See on Brita. Kammitud juuksed, meiki pole.

Brita tugevad küljed: suured-suured silmad, ülipikad ja tihedad ripsmed, hea ja klaar näonahk. Brita nõrgemad küljed: juuksed on tal palju vatti saanud - väga vähesed saavad juuksed niimoodi pikaks kasvatada, et nad samal ajal ka terved välja näeksid. Brita küll üritab, aga kuivust on otstes palju ja tänu sellele on pusad ka kerged tulema.

Meigiga annab neid tugevaid külgi väga hästi rõhutada, aga juustele otsustasime teha õliravi.



Juuksejuurtele panime takjajuureõli, otstesse aga tavalist toiduõli. Takjajuureõli aitab kaasa juuksekasvule ja tavaline toiduõli annab juustele lihtsalt läiget ja pehmust ning muudab nad kergemini kammitavaks. Laiapiilise kammiga kammisime juuksed läbi, et õli ühtlasemalt jaotuks.


On neid, kes jätavad omale õli pähe terveks ööks. Meie selle peale eile õhtul ei tulnud ning seetõttu oli õlitamisaeg tunduvalt lühem. Mõlemal juhul on hea, kui käepärast on vannimüts. Meil polnud seda ka, aga improviseerisime ühe mütsi tavalisest väiksest kilekotist. Kilekott hoiab keha enda soojust juuste juures ning õli mõjub nii paremini. Pealegi ei mäkerdu siis riided ja ümbrus.


Näole tegime kaerahelbe ja mee maski.


Meie möksisime need kaks kokku, probleemiks osutus aga, et tegemist oli üsna kõva meega. Hiljem leidsin, et oleks võinud panna valmis näomaski potsiku omakorda kuuma vee sisse - nii, et mask eriti vett ei saaks, aga mesi siiski vedelamaks sulaks.



Tegelikult sulab mesi ka kokkupuutel nahaga, aga pealekandmise huvides oleks võinud teda ka enne vedelamaks teha. Silmadele panime kurgiviilud (!) ja siis tegi Brita pisut relaxi.


Seda maski maha pestes on hea nahka pisut kaerahelvestega masseerida ja hõõruda, sest see koorib surnud rakud nahapinnalt ja nahk on pärast ühtlasem, siledam, pehmem.

Pärast seda kui Brita oli duši all ära käinud, oli meikapi aeg. Tegin talle tagasihoidliku ja peaaegu klassikalise suitsusilma, põskedel kasutasin Nars Lagunat, silmaalustel Make Up Store'i sinisepeitjat ja nina ümbruses Make Up Store'i punasepeitjat.

Kõik kasutatud asjad on ära toodud sellel pildil:


Need kaks jupikest seal taga on Artdeco tumepruun kulmupliiats ja teine on sõrmeotsapikkune Maybelline'i huulepliiats, värvi nimi on Rose Beige. Huuletele paningi ainult seda pliiatsit - nad on talle nimeks pannud Moisture Extreme ja ta on piisavalt pehme küll, et ilma millegi muuta kasutada. Ja mul on täiega uut vaja, sest see on kõige lähedasem., mis ma olen leidnud vähemalt enda tegelikule huulte värvile.

Lash Stiletto on Brita enda oma nagu ka Maybelline Dream Matte Mousse, mida ise kunagi kasutada ei saaks (olen proovinud), see on vist selline, mis sobib ainult eriti normaalsele nahale. Lauvärvid on Artdecolt, silmapliiatsid Avonilt (väga head oma eriti odava hinna kohta) ja meigialuskreem on ka Avoni tehtud. See peitepliiatsi moodi tuub on tegelikult E.L.F-i lauvärvialuskreem - jällegi väga odav, ent tõhus. Üks lauvärvipalett on ka pildil, kuigi kasutasin sealt ainult üht tumepruuni lauvärvi. Firma on Too Faced, mis nüüd on Eestisse ka jõudnud, aga see palett sai ostetud varem - Aedile sünnipäevaks.





Tavaliselt tehakse suitsusilma erinevate hallide, mustade ja valgetega, üsna levinud on ka pruunide kombinatsioonid. Mina kasutasin tumeduseks samuti pruuni, ent Britat tundes leidsin, et kui värvi lisada, siis tema puhul sobiks teatrisse roosa, sest ta oma naha loomulik alatoon on pigem roosakas, pealegi on tema enda loomulik ilu tütarlapselik-nukulik. Heledus ja läige on tehtud helekuldse lauvärviga, silmapliiatsitest kasutasin lillat, silma sisenurgas aga hõbedast.



Üks enne-ja-pärast pilt ka:


Vabandan, sest pärast-pildi hetkeks ei paistnud aknast enam loomulikku valgust ja seetõttu on piltide tonaalsus erinev. Aga juuksed ju läigivad, eks?

Friday, October 21, 2011

Silmi saab turgutada ka koduste vahenditega

Enne igasuguse meigi tegemist on vaja siiski nahka hoida, hooldada ja aidata - tavaliselt selgub siis ka, et meikapi tegelikult nii palju vaja ei lähegi!

Näonahk on see osa sinu keha kõige suuremast organist, mis on pidevalt välismõjutuste meelevallas. Erinevad aastaajad ja temperatuuri-niiskuse vaheldumine toas ja õues teevad oma töö niikuinii. Magamatus, stress, vale toitumine ja jada-jada. 

Omakorda on kogu näonaha kõige õhem ja tundlikum osa silmade ümbruses. Kui inimene on väsinud, siis silmad on tavaliselt need, mis seda esimesena reedavad - mitte ainult neis peegelduv emotsioon, vaid ka paistetus ja punetus ning lisaks see nähtus, mille inglisekeelne vaste oleks droopiness - silmaümbrusnahk näib nagu ta voolaks ja kukuks alla ning see muudab ilme veelgi väsinumaks ja vanemaks.


On igasuguseid silmakreeme ja ilmselt tuleb neist millalgi ka juttu, aga kõigepealt võiks ikkagi proovida ära need kolm ülilevinud odavad meetodid silmade abistamiseks.

Kõigepealt muidugi tuleb silmad ja nende ümbrus õrnalt puhastada ja siis...


Kurgiviilud silmadele!

Tegemist on klassikalise võttega, ent aeg-ajalt võiks ikkagi meelde tuletada, et kurk on imehea niisutaja, tavaliselt ka piisavalt külm ja seega hea jahutaja. Samuti on kurk väga hea E-vitamiini allikas. Vitamiin E on rasvlahustuv antioksüdant. Antioksüdandid võitlevad su kehas vabade radikaalide vastu. Vabad radikaalid on lihtsustatult öeldes need tegelased, kes su keha raku- ja isegi molekulitasandil ründavad ja piltlikult öeldes lõhuvad. Erinevad antioksüdandid, vitamiin E nende hulgas, neutraliseerivad vabu radikaale. Vitamiin E aitab kaasa ka A ja C vitamiinide toimele.

Ja kuna kurk ise sisaldab ka oma enda taimseid õlisid, siis need (ma arvan) aitavad ka E-vitamiinil lahustuda. (Muide, kurgi kauge sugulane on kõrvits ja temaga teeme varsti näomaski, sest kõrvitsate aeg on käes!)

Marss, kurgiviilud silmadele!


Ära viska ära äsja kasutatud rohelise tee kotte või puru

... sest ka roheline tee on imehea antioksüdantide andja. Minu isiklik lemmik on kummel, sest tal on ka põletikuvastane toime. See ei tähenda, et mu silmad oleksid põletikus, aga kerge põletikuvastasus on rahustav ja tasakaalustav. Kui lasta teekottidel piisavalt jahtuda, siis nende jahe niiskus mõjub silmadele nii-nii mõnusasti.

Rusikast paremini sobib silmaauku lusikas!

Kui su silmad kipuvad paistetama, aga oled kindel, et nad on kõik oma vitamiinid kätte saanud, siis tee nii. Õhtul enne magamaminekut pane sügavkülma (aga puhta koha peale, mitte selle turult ostetud kassiräime peale) kaks metallist lusikat. Hommikul võta need sealt välja ja aseta mõneks minutiks silmadele - voila! Üliodav ja efektiivne paistetuse alandaja ja üldse ei ole vaja kõiki neid jahutavaid geele ja geeliprille jms.

Popid tušid ja HG/PG tušid

Kõigepealt seletan lahti selle "HG/PG".

HG tähendab siis Holy Grail'i ehk Püha Graali. Kui kusagil ilu- ja meigifoorumites ringi vaadata - mida ma olen ka teinud, sest ei osta enam ühtki ilutoodet enne taustauuringut - siis võib mitme kreemi või värvi või pliiatsi või tuši puhul märgata, et väga paljud naised (mehed ka) üle maailma on nimetanud seda oma HG-ks ehk Pühaks Graaliks.

Siinkohal toongi ära kokkuvõtte neist ripsmetuššidest, mis on mulle sellistena meelde jäänud - palju kiidetud, palju mainitud, väga soovitatud.

Kui keegi peaks siia blogisse komistama näiteks tahtmisega omale uut tušši osta, ent raha on vähe, sest raha on alati vähe, siis minu esimene soovitus oleks

Maybelline Great Lash


Üheksal juhul kümnest on tegu lollikindla valikuga, sest hari on tal nii väike, et ka see, kes ei ole eriti kindla käega, suudab seda kontrollida. Pealegi on ta meie kaubanduses üks odavamaid ning üsna kindlasti saadaval pea igas ilu- ja parfümeeriapoes. Tegemist on maailmas enim müüdud ripsmetušiga ning see neoontoonides kujundus ei ole mitte viimase aja moeröögatus, vaid püsinud sellisena 40 aastat. Jah, nad tähistasid sel aastal selle tuši keskikka jõudmist.

Maybelline Great Lash on saadaval mitmes erinevas mustas, mitmes erinevas pruunis ja  sinises toonis ning firma on teinud samast tušist veel mitmeid eri versioone:


Ma ei tea, kas kosmeetikafirmad pahandavad kui ma nende toodetele vaat et reklaami teen, aga igaks juhuks ütlen, et pildid on Maybelline'i kodulehelt.

Kui me juba Maybelline'i juures peatume, siis igaks juhuks tuleb mainida ka nende teist väga populaarset tušši

FULL N' SOFT


Tegu on tihendava ripsmetušiga ja need, kes seda tušši kiidavad, ütlevad, et ta tõepoolest jätab ripsmetest pehme mulje, ent tegemist on siiski igapäevatušiga, mis tähendab, et dramaatilisi või nukulikke ripsmeid sellega ei peaks saama, pehmet kohevust aga küll. Need, kes kas või natuke on oma ripsmeid kunagi värvinud, teavad, et värvitud ripsmed kipuvad olema sellised kanged klompjad tükid, mida halvemal juhul isegi puudutada ei tohi, sest muidu hakkab kogu see "ehitis" pudenema - otse su silmade alla, et sa ikka võimalikult panda välja näeksid. Ilu missugune.

Kes oma silmi kipub hõõruma ja kellel selline probleem on, võiks seda tušši proovida. Minu mälu järgi ei olnud ta ka kallis, võib-olla natuke rohkem maksis kui Great Lash. Saadaval ka veekindlana.

Vahepala: reedel on mul linna asja ja proovin siis mõned kosmeetikapoed läbi käia ja kirja panna, palju siit miski maksab. 

Järgmine täiesti korralik ripsmetušš, mida olen ka ise proovinud, on

Max Factor 2000 Calorie

See pilt siin on koolutava harjaga variandist, aga sama ripsmetušš on olemas ka tavalise sirge harjaga.

Üldiselt hea ripsmetušš. Mu õel on juba mitmes selline ja olen ka ise proovinud. Minu puhul ta siis tihendas korralikult, pikendas ka veidi ja mingit tõsist pudenemise probleemi ma küll ei mäleta. Natuke ehk näeb kange välja nagu värvitud ripsmete puhul  kipub olema. See tušš töötab ka mitmekihilisena, aga ainult ettevaatlikult tegutsedes. Minu lemmiknipp sellega pikemate ripsmete saamiseks oli selline: kõigepealt värvi hästi ettevaatlikult ainult otsi nii, et nad omavahel kokku ei hakkaks kleepuma. Oota veidi, kuni otsad kuivavad ja värvi siis üleni ja julgelt. Kui nipp toimib, siis haakub juba värvitud tippude otsa omakorda tušši, mis teeb ripsmed pikemaks. Üleni aga ripsmeid mitmekordselt värvida sellega ei tasu, sest sel juhul on tulemuseks kokkukleepunud mustad rasked klombid - 4000 kalorit, mis keskmisele naisele on liiga palju (ja ma olen nii vaimukas).

Iga tuši puhul selline nipp ei tööta, aga selliste pisut kleepjamate, kiiresti kuivavate tihendavate puhul küll.

Seejärel ei saa mööda minna kahest ripsmetušist, millest räägitaksegi tavaliselt koos, sest nad kuuluvad samasse hinnaklassi ja toimivad sarnaselt. Esiteks siis

L'Oreal Paris Voluminous


Sellist nimekirja ei saa teha nii, et L'Oreal täiesti välja jääks. Oma Lash Architectist ma juba kirjutasin siin, aga tollest isegi enam menu kogunud on hoopis Voluminous. See on selline ripsmetušš, mis algajale ei sobi, sest tuši konsistents on väga tummine ja hari üpris suur. Samas, kes sellega harjub ja ta omale käppa saab, sellel on Voluminousi kohta öelda vaid kiidusõnu - ei pudene, ei kao, annab lopsakad ripsmed. Ka selle tušiga saab teha ripsmeotste värvimise trikki, võimalik, et see ongi Voluminousi jaoks kõige toimivam variant. Ei sobi sellele, kes tahab pikki ja eraldatud ripsmeid, vaid sellele, kes tahab tihedust. Räägitakse ka, et ta kipub kiiresti ära kuivama, aga sel juhul soovitan ripsmetuši ülessoojendamise nippi, millest kirjutasin siin.

Ripsmetušš, millega Voluminousi palju võrreldakse, on

Cover Girl Lash Blast


Selle tuši hari on väga suur, mis võib mõnele tekitada raskusi. Samal ajal aga on ta üks paremaid ja odavamaid tušše, mis suudab korraga anda tihedust JA ripsmeid eraldada. Harjased on kummist, mis tähendab, et nad on elastsemad, paindlikumad. Veekindel variant (kehtib ka Voluminousi kohta ja tavaliselt iga muu ripsmetuši kohta) hoiab koolutatud ripsmeid paremini kooldus, kusjuures Lash Blast saavat sellega paremini hakkama kui Voluminous, kuigi kuulu järgi olevat Lash Blast veelgi paksema konsistentsiga. Ülisuur hari tähendab, et ühest küljest peaks hakkama saama ka vaid paari liigutusega, ent liiga hooletud need olla ei saa, muidu juhtub nii, et värvitud on ka laud, kulmud ja silmaalused.

Selle tušiga on aga oht saada omale n-ö ämblikujalad - ma isiklikult ei teagi, miks, aga on palju inimesi kellele spider lashes eriti ei imponeeri. Tegemist on ilmselgelt mingi väljakujunenud debatiga, mis on läinud nii kaugele, et selle sügise naisteajakirjadest võib juba lugeda, et sellel hooajal erandlikult on ämblikuripsmed in.

Kokkuvõttes on Voluminous rohkem lähedane Max Factori 2000 Calorie'ga ning pigem tihedust andev, oma suure harjaga jääb ta Lash Blasti gigantharjale siiski alla ja ripsmekoolule on  veekindel Lash Blast parem - selline on siis kokkuvõtlik konsensus. Mõlemad tahavad harjumist, mõlemad on tummise tušiga, mõlemad annavad dramaatilised ja mõjuvad ripsmed - kui oskad ripsmetušši kasutada. Lash Blast eraldab rohkem, Voluminous annab rohkem üldist tihedust.

Lancome Definicils

Väga hea pikendav ja eraldav ripsmetušš, saadaval ka koolutava harjaga - sellel pildil siiski n-ö harilik versioon. Püsib ülikaua. HG tušš and all that jazz. Kõigist ripsmetuššidest, millest olen lugenud, on see üks kahest (teine on järgmine), mis annab enim seda võltsripsmete efekti, mis, muide, ei olegi kõigi eelistus. Hoiatuseks siiski nii palju, et enne ripsmete kallale asumist tuleb hari üle vaadata ja üleliigne tušš tuubi tagasi kraapida. Ja samas jällegi - seesama ämblikujalahoiatus: pikendavad ja eraldavad tušid on juba kord sellised, et pikkust ongi vähem kui tihedust ja siis ongi. Spider lashes

Muide, kui ripsmetele enne värvimist häs-ti na-tu-ke vaseliini panna, siis saab ämblikujalasilma  ja tuši tükki minekut vähemaks. Sellest kirjutan kunagi hiljem vast pikemalt.

Teine väga haibitud ja ilmsesti ka väga hea, ent sarnaselt Lancome'iga kallimapoolne pikendav-eraldav ripsmetušš on

Christian Dior Diorshow

Sellele ripsmetušile on Dior lubanud panna oma nime ja sarnaselt Great Lashiga on temast mitmeid eri versioone:


Vasakult paremale:
Diorshow 360 (üliäärmusliku heeliksiga hari),
Diorshow Unlimited (pikendav ja koolutav),
Diorshow Iconic (väikesed silikoonharjased kergelt kaarduvas heeliksis),
Diorshow Extase (erineva pikkusega harjased - tundub, et üritab korraga tihendada ja eraldada) ja 
Diorshow Black Out (hästi-hästi must ehk siis kõrge pigmendisisaldusega tušš)

Kui olen õigesti aru saanud, siis veekindlaid versioone on Black Outist, Iconicust ja originaalist. Järgnev ongi originaali kohta (nendesse teistesse pole eriti süvenenud).

Järjekordne ülikallis HG ripsmetušš, millega kipub nii olema, et ostad esimese suure süütundega ja võtad kodus kotist välja - tušil rahahais küljes. Hiljem aga jäädki seda ostma. Mina isiklikult pole veel ühtki üliülikallist ripsmetušši omale soetanud ja ma ausalt öeldes kardan ka eksperimenteerida - umbes, et proovime siis üks kord. Ripsmetušš on selline vidin, mis kaua ju ei püsi ja seda n-ö sõltuvushaigust mu rahakott praegu ei luba.

Aga lugeda mulle mõnikord meeldib ka kallimate asjade kohta, kusjuures inimesed oskavad kosmeetika kohta kirjutada... ütleme, et on väga andekaid.

Tušist endast siis lõpuks. Lõhnab rooside järgi. Kiitjad ütlevad, et teeb kõike: tihendab, pikendab, eraldab. Räägitakse ka, et ülilihtne kasutada ja pole vaja eri ripsmepahmakate juures sättida ja putitada. Pealekandmise puhul ei kuiva liiga kiiresti, nii et tahtmise puhul võib aga sama kohta mitmeid kordi üht ja teist pidi silitada, kuni tulemus meeldib. Kuulukse, et võltsripsmete efekt.

Ja kallis. Täpselt ei tea, palju (praegu) aga kroonides vabalt 400 ringis. Ülikallis (aga vist vähem) on  ka uus tulija ja südametevõitja

Giorgio Armani Eyes to Kill

Ei ole kaua turul olnud, aga juba räägitakse - ja palju. Põhiline, mille eest kiidetakse, ongi see, et ta pikendab ja tihendab ja loomulikult ka eraldab, aga - aga! - tulemus näeb välja selline, et sul endal ongi pikad ja pehmed ja tihedad ja üleni lopsakad ripsmed. Ripsmeid on palju ja nad on juure juurest jämedamad, otstest õhemad ja ei lõppe järsult. Ei näe välja nagu oleks ripsmed värvitud. Ei näe välja tükiline, kange ja ämmelgajalgne. Loomulikult ei pudene, loomulikult püsib kaua ja loomulikult on teda ka lihtne eemaldada.

Kommentaarid on stiilis "This is the mascara I've been looking for" ja "It does something magical to my eyes". Et siis HG/PG.
 
Vot seda tušši tahaks proovida küll. Ja samal ajal ei julge ka - juba kirjutasin, miks - ning ega praegu ei saakski.

***

Nüüd juhtuski nii, et tušid on vist enam-vähem hinna järgi ritta saanud. Häid on muidugi veelgi nagu Lancome'i Hypnose või L'Oreali Telescopic või Yves Saint Laurenti Volume Effet Faux Cils. Neist ehk mõni teine kord. Üldiselt heaks tušiks peetakse ka Maybelline'i Volum' Expressi, mis on mul olemas ja millest ma samuti kirjutan mõni teine kord.

Wednesday, October 19, 2011

ÜLEVAADE: Avon SuperShock MAX

Mul on selline sõbranna nagu Tea, kes on ühtlasi ka Avoni müügiesindaja. Tema annab mulle uusi katalooge ja ma vahel tellin. See ripsmetušš oli eelmises kataloogis alla hinnatud (nagu enamus asju Avoni kataloogist ikka) ja selle blogi peale mõeldes ma selle ripsmetuši tellisingi.

Teistega võrreldes on tuši tuub lai. Proovisin paar korda ja Avoni kiituseks peab ütlema, et SuperShock MAX tükki ei lähe. Viimast just selle pärast, et kui hari tuubist välja tõmmata, siis jääb ta peaaegu puhtaks ehk siis möginat ennast on harjal minimaalselt. Ei pea ise üleliigsest lahti saama. Hea tušš puhta ja selge tulemuse saamiseks.

Pluss on ka see, et pärast 8 tundi ei olnud ta mitte ühtegi tükikest mu silma alla pillutanud ning maha tuli ka ülilihtsalt - ei pidanud kaua hõõruma ega midagi. Hindki oli päris soodne - maksin ta eest 4,9 eurot, ent Avoni puhul on toodete hind üsna kõikuv - tuleb lihtsalt peale passida, millal miski odavam parajasti on.


Puudusena toon välja aga just selle suure harja, sest ausalt öeldes üritan ma ikka oma ripsmete juurepoolseid osi ka värvida, aga see tušš teeb mu laugudele haiget. Ühest küljest on hari suur, ent kummist harjased on lühikesed ja väga hõredad, harjaste heeliks on selline kohati katkev. Selleks, et miski ripsmetele ka külge jääks, peab sellega palju kiireid väikseid liigutusi vasakule-paremale tegema, ent seda on raske nii teha, et päriselt vastu laugusid ei põrutaks. Et siis - valus. Nagu ka pildil näha, jätab ta ka ripsmetesse ühtlaste vahedega tühjemaid kohti, ülejäänud aga surub kokku. Väikseid tükikesi nagu Lash Architect ta ripsmete külge aga ei tekita, ent annab tollega võrreldes vähem nii tihedust kui pikkust. Selle tuši must tundub ka pisut... vesisem? Heledam? Akvarellisem? ... kui L'Oreali oma.


Üldiselt hea ripsmetušš, eriti oma hinna kohta. 15-kordset tihedust, mida kataloog lubas, aga loomulikult ei anna ja ega ma seda ei oodanudki.

Monday, October 17, 2011

Lühikesed ja hõredad ripsmed? Või kulmud?

 Kui sul on selline mure, et sa leiad, et su ripsmed on pisikesed ja õhukesed ja lühikesed, siis on nad võimalik kasvama panna.

Poodidest ja kataloogidest ja internetist ja butiikidest ja üldse igalt poolt on võimalik osta absoluutselt igat värvi ja kuju ja konsistentsiga seerumeid ja õlisid ja kreeme ja vahtusid ja... ja... ja...You get the point.

Ent apteekides müüakse ka sellist asja nagu riitsinusõli. Pole (oma koguse kohta) üldse kallis ja töötab nagu nõiaväel. Kasutatakse muidu kõhulahtistina, ent pane riitsinusõli vatitikuga öösel enne magamaminekut pisut-pisut ripsmeotstele ja -juurtele. Sama võid teha kulmudega. 

Tegin seda ise kunagi ja täiesti märgatav vahe oli olemas kahe-kolme nädalaga. Sain oma kulmud ka pikemaks ja tihedamaks.

Kuivanud ripsmetušš?

Otsustasin teema pisut lahku lüüa ning seetõttu tuleb nüüd ripsmetušipostitusi terve posu.

***

Kui sa märkad, et su ripsmetušš hakkab ära kuivama, ent tal ei ole veel tekkinud seda spetsiifilist vana tuši haisu (mis tähendab, et on aeg ta ära visata), siis saab teda veel "päästa". Selleks pane tassi sisse kuuma vett, keera tušš korralikult kinni ja hoia ripsmetušši kuuma vee sees umbes pool tundi. 

Nüüd proovi uuesti - tušš peaks olema vedelam ja kergemini pealekantav.

Ripsmetest ja tuššidest

Juba pronksiaja naised püüdsid oma silmi suurematena näidata ning mökerdasid oma silmade ümbruseid söe ja tahmaga.

***

Mida tähendab ilu? Sellest võiks ilmselt lõputult kirjutada, rääkida ja filosofeerida, aga minu isiklik veendumus on, et peaasjalikult on ilu hea tervise indikaator.

Ilus inimene tähendab tervet inimest. Terve inimene tähendab viljakust ja tugevaid järglasi.

Jah, ka inetus võib olla ilus ja iga inimene läbib oma arusaamades selle punkti, kus leitakse, et veidrused, ekstreemsused või ka tagasihoidlikkus, pieteeditundlik puhas puritaansus saavad olla ilusad. Lõppude lõpuks võib iga inimene olla ilus - cliche warning - omal erilisel moel.

Ometi on mõned nähtused, mis pea alati iluga kaasas käivad. Üldiselt siis on nendeks normaalne kehakaal, selge ja klaar nahk, hea rüht, soole vastav lihaste areng ja jõud ning tihe karvakasv õigetes kohtades.

Ma ei tea, kuidas, aga millalgi jõudis läänelik kultuur arusaamani, et naistel on need õiged kohad peanahk, kulmud ja ripsmed. Eestis pole nabaalune minu hinnangul veel kindlate mallide järgi hinnatud saanud, nii et sellel ma pikemalt ei peatu.

Kõige lihtsam järeldus, mille olen teinud, on see, et kuna mehed on üldiselt karvasemad, siis järelikult on levinud arusaam, et karvasus on mehelikkuse tunnus. Samal ajal on tihedad juuksed ja ripsmed veetlevad nii mehe kui naise puhul. Mulle isiklikult on alati sümpatiseerinud ka lopsakad kulmud nii meeste kui naiste puhul. Üheksakümnendate alguse Eestis oli naiste hulgas moes oma kulmud olematuks kitkuda ja selle asemel kajakad või komad joonistada. Praegu on (mulle tundub vähemasti) tihedad ja lopsakad kulmud in ka naiste seas.

Kokkuvõtteks - igalt poolt mujalt ei tohi naine karvane olla, mõned piirkonnad ehk alluvad hooaja tujudele, aga juuksed ja ripsmed olgu pikad ja jõulised.

See ei ole praegu koht, kus arutleda poisipea sarmikuse üle, ehk mõni teine kord. Ka juuksed üleüldiselt jäävad nüüd mängust välja.

Sissejuhatus on läbi, keskendume nüüd ripsmetele.

Peale selle, et pikad ripsmed on meie kultuuriruumis ilusad, on pikad ja kooldus ripsmed ka visuaalselt mõjusad vahendid, millega tekitada suuremate silmade illusiooni. Taaskord - suured silmad on ilusad. Eriti naiste puhul. Eks ta ole selline nukulik, pisut isegi lapselik ilu. Näiteks Gemma Ward (pildi allikas: Marie Claire):


Suurem osa Eesti naisi on pigem väiksemate silmadega, mina ise kaasa arvatud. Olen aga märganud, et väikese silmaga naine võib olla isegi ilusam, kuidagi naisem, sest ta pole nukk ega laps, vaid aristokraat või lihtsalt... naine. Minu lemmik selles (ja paljus muuski) on Gisele (pildi allikas: Top News):


Mõlemad kannavad ripsmetušši, sest mõlemad saavad sellest kasu, eriti Gisele. Ma usun, et preili Wardile on küllalt tehtud sellist jumestust, kus ta ripsmeid ei värvita või värvitakse heledaks, sest ta hälbib oma silma-näo proportsioonide poolest keskmisest ülipalju. Giselel aga on väiksed silmad ja üks põhiasju, mida meigiga tehakse, on igasugused "venitused" värvi, tekstuuri, läike ja joone suunaga, et muuta nägu rohkem n-ö keskmiseks.

See viimane kõlab konformsusemaiguliselt ja ta ongi, ent lohutuseks niipalju, et kedagi pole võimalik täiesti teiseks inimeseks teha.

Ripsmetušš ongi see, mis peaks tegema ripsmed pikemaks ja tihedamaks. Mis puudutab pikkust, siis tavalisemad ripsmetušid lihtsalt värvivad su enda peaaegu läbipaistvad ripsmeotsad üle - ja nad paistavadki pikemad, kuigi siis on nende tegelikku pikkust lihtsalt paremini näha.

On aga ka selliseid tušše, mis sisaldavad umbes millimeetri või paari pikkuseid kiude, mis su ripsmete otste külge kinnituvad ja tõepoolest teevadki nad pikemaks.

On ka tihendavaid tušše, millega tuleb ettevaatlik olla, et tabada ära see hetk, kus tuši lisamine teeb pigem kahju kui kasu. Tihendavad tušid on üldiselt ehitatavad (buildable), mis tähendab seda, et nad on ette nähtud mitmekihiliseks kasutamiseks. Halvemad nende seast aga juba teist kihti tegelikkuses ei salli ning "nötsutavad" su ripsmekarvad ära ning kleebivad nad kokku ja tükki.

Ent, ripsmed võivad olla kuitahes pikad ja tihedad - kui nad ei ole kooldus, siis nad pigem "sulgevad" su silma. On olemas ripsmekoolutajaid ja koolutavaid tušše, kõige mõjusam on neid kasutada koos.

Koolutaval ripsmetuššil on ka hari kaarjas, et ripsmeid rohkem tõsta. Halb koolutav tušš on aga selline, mis on liiga raske konsistentsiga nii, et su ripsmed vajuvad selle raskuse all ikkagi tagasi sirgeks.

Harjakujudest rääkides - terve hunnik on igasuguseid erinevaid. Lisaks sellele, et koolutava tuši hari on kaarjas, kehtib üldjoontes ka selline reegel, et mida ühtlasema pikkusega on harjased, seda suurema tõenäosusega on tegemist tihendajaga ning mida rohkem on eri pikkuses harjaseid, seda rohkem see hari ripsmeid eraldab.


Kellel on endal lühikesed ripsmed, kasutagu pigem väikest ja lühemate harjastega tušiharja. Suurem, n-ö vetsuhari sobib paremini neile, kellel on endal pikemad ja lopsakamad ripsmed.

Sellel pildil (foto: Alexandra Smith) on kõige parempoolsem klassikaline koolutav hari, seejärel suuremat sorti tihendav ja eraldav hari, kolmas on väikestele ja hõredamatele ripsmetele mõeldud hari, mis saab kätte iga ripsmekarva. Neljas on klassikaline pikendav hari, viies kuulub kõige populaarsemale rispmetuššile Maybelline Great Lash, mille hari on väga väike ja mugav kasutada ning lõpetuseks on kõige vasakpoolsem hari selline, mis ilmselt üritab korraga olla tihendav  pikendav ja eraldav, ent ei pruugi pisematele ripsmetele sobida.


On ka neid, kes kasutavad oma tušiharja ebakonventsionaalselt ehk siis vertikaalses asendis silma suhtes. Olen seda ripsmete eraldamise eesmärgil ka ise teinud. Tušitootjad on meile aga jälile jõudnud ja lettidele on jõudnud ka umbes sellise harjaga ripsmetuššid:


See konkreetselt on Givenchy Phenomen Eyes, ent sarnaseid harjaspalle on ka teistel tuššidel.

Saturday, October 8, 2011

Intro

Hoiatus: kui ma sind järgneva tekstiga kuidagi solvan, siis lahku sellelt lehelt. See pole mu eesmärk.

Sissejuhatuseks.

Ma olen üks nendest inimestest - minu subjektiivsel hinnangul hõlmavad nad 99% inimkonnast - kellel on ideid rohkem kui ta ellu viib. Seega, kui mõte sellist blogi teha tekkis, ei teinud ma seda kohe teoks. Tegelikult on tegemist ideega, mis on mu ajus elanud vähemalt aasta. Ma järeldasin hiljuti, et tegemist on minu seisukohast eluvõimelise ideega, mis ei jää vaid ühe postituse tasandile.

Kui nüüd pühendus teha, siis adressaadiks olgu Triin Tasuja, kes a) on esimene inimene, kes tahtis, et ma teda jumestama õpetaksin ja b) kellel on endal huvitav moeteemaline netipäevik.

Visioon on selline, et siia tulevad fotod nendest "piltidest", mida ma teiste näkku olen joonistanud, sest liigagi tihti tulevad nad välja nii kenad, et on kahju neid mitte jäädvustada. Lisaks võtteid, kuidas raha kokku hoida, sest minu tutvusringkonnas ei ole just ülearu inimesi, kes raha jalaga segavad. Kolmandaks kavatsen kirjutada nendest asjadest, mida olen ise kasutanud - neid ei saa olema just eriti tihti, sest ega ma ise ka väga rikas pole.

Umbes nii.

Kõigepealt aga mõned üldised põhimõtted ja tarkused, mida olen oma umbes aastakümnepikkuse meigitarbija karjääri jooksul õppinud.

1. Meikap on ikkagi kirss tordil. Toit, uni ja elustiil üldiselt määravad ära selle, kuidas sa välja näed.

2. Eelmisega seoses: kui teismelisena ehk oli üks tüdruk lihtsalt ilusam kui teine, siis vanuse kasvades määravad selle, kuidas sa meigiga ja meigita välja näed, sinu valikud.

3. Kahe eelmisega seoses: jah, suitsetamine ei ole nahale hea. Mina ei hakka kellelegi loengut pidama, aga omast kogemusest võin öelda, et kui näiteks pärast nelja kuud suitsetamist juba nädal aega "puhas" olla, siis need pisikesed kortsud, mis kahekümnendates eluaastates tekivad (mõnel ehk ei teki, aga mul on kuiv nahk, nii et ma pole beebisileda nahaga), kaovad üsna kiiresti. Mul näiteks on need nn mõtlejakortsud või "kulmulihase" jäljed, - "11" kulmude vahel. Jah, need kadusid, kui ma suitsetamise maha jätsin. Ja ma tean, et nad on ikkagi esimesed, millega loodus mind vananedes kunagi õnnistab.

4. Veel vananemisest ja kaasasündinud ilust. Ja valikutest. Täiesti keskmise välimusega inimesed (kelle hulka mul on õnn kuuluda) võivad välja näha täitsa kenad, isegi päris ilusad. Muidugi, on ka neid päevi, kus Loch Nessi koletis kahvatuks, ent olen tähele pannud - jällegi valikud - et see kipub olema ebapiisava une, alkoholi vms süü.

5. Igapäevase meigi puhul, kuidas nüüd öeldagi - less is more. Väike kogus õiges kohas - lollikindel.

6. On kaks asja su meigivaramus, mis ei saa olla (vabandan väljendi eest) sitad. Need on ripsmetušš ja jumestuskreem (või peitekreem).

7. Halb ripsmetušš teeb su paljudest ripsmekarvadest umbes viis suurt klompi. Lisaks pillutab ta tükke su silmade alla juba tund pärast silmade värvimist. Halb ripsmetušš ärritab su silmi ja paneb sind silmi hõõruma. Halba ripsmetušši ei saa mitte kunagi kanda see, kes kasutab läätsi. Halb ripsmetušš on õhtuks su ripsmetelt kas a) täiesti kadunud või b) sa ei saa seda maha ilma, et peaksid välja kiskuma ka mõned ripsmed.

8. Halb jumestuskreem näeb välja halvem kui halvas seisukorras nahk. Kõige hullem on nende kahe kombinatsioon, kusjuures esimene aitab teisele kindlasti kaasa. Halb jumestuskreem ei ole sinu naha värvi. Halb jumestuskreem (ka su naha värvi) ei suuda su nahaga sulanduda. Halb jumestuskreem muudab päeva jooksul värvi - oksüdeerub tavaliselt kollakaks.

9. Kõik punktis 8 öeldu kehtib ka peitekreemi kohta.

10. Head ripsmetušid ja jumestuskreemid (ja kõik muu) ei pea olema kallid. Üldiselt on odavate hulgas rohkem halbu ja kallimate seas rohkem paremaid, aga tegemist pole raudpoltkindla reegliga.

11. Seoses punktiga 5: Meik (eriti päevasel ajal) on nagu alkohol - kui väikene kogus teeb head, siis see ei tähenda, et suurem kogus teeb veel rohkem head. Ma mäletan, kuidas ma olin teismeline ja jumestuskreem oli minu jaoks nagu mask, mille taha ennast peita - umbes, et siis ei nähta, kui kole ma tegelikult olen. Tegelikkuses oli efekt arvatavasti samaväärne pruudilooriga, mille materjal pole tüll, vaid raske kalev. Mis ikkagi paistab läbi.

12. Seda võib olla jube raske endale tunnistada, aga see, et Marylin Monroe rokkis punaseid huuli, ei tähenda, et igaüks just nii kõige parem välja näeb. Jennifer Lopezi kuldne kuma ei sobiks ilmselt loomulikule punapeale. Kleopatra meeletu "silmaring" - seda tuleks ilmselt iga inimese puhul pisut modifitseerida, kohandada.

13. Eelmisega seoses. Kõige koledam asi, minu meelest, mida üks eesti tüdruk (kellele on näkku kirjutatud, et ta on soomeugrilane) võib teha, on värvida oma juuksed sinaka läikega mustaks ja siis end spreipäevitada või puuderdada kaka(o)pruuniks. Mustad juuksed veel, aga kui sa ei ole loodud hispaanlannaks, mustlaseks või seebiseriaali Mariaks, siis vale nahavärv, eriti veel oranžilaiguline, ei sobi sulle. 99,99%. Sa näed välja nagu poris püherdanud kaelkirjak. Parukaga. Ja ilma kaelata.

14. Kui teha julget meiki, siis see peab olema puhas ja täpne. Isegi siis, kui taotletav efekt on kuidagipidi lohakas. Täpselt samu värve samades kohtades ja siiski erineva "käega" kasutades võib saada kaks täiesti erinevat tulemust: üks on diiva, teine prostituut.

15. Seoses 12. punktiga: tõmba tähelepanu, rõhuta oma tugevaid kohti. Varjata, tähelepanu ära tõmmata võiks nõrgematelt kohtadelt, mida sa teedki, kui rõhutad oma tugevaid külgi. Näiteks minul (ja jällegi - 99% inimestest) on näopooled üsna erinevad. Ma kammin oma juukseid rohkem oma nn koledama poole ette.

16. Üks veider tähelepanek ka: olen märganud, et inimestel kipub (enda suhtes) vasak näopool olema ilusam. Nii meestel kui naistel. Mis värk on?

17. Kui su nahatoon on roosakas, siis suure tõenäosusega sobivad sulle külmema alatooniga lauvärvid, põsepunad jne.

18. Kui su nahatoon on kollakas, siis suure tõenäosusega sobivad sulle soojema alatooniga lauvärvid, põsepunad jne.

19. Jumestuskunstis on olemas sellised nähtused nagu soojad sinised ja külmad kollased.

20. Pruune on väga erinevaid - näiteks pruun lauvärv võib olla hõbedase sädelusega, kollase duokroomiga, sinise alatooniga, päikse käes punakas jne.

21. Kõik ei ole piisavalt... isiksused...? julged...?, et kanda korraga tugevat silma- JA huulemeiki. Küsimus pole selles, kas füüsiliselt sobib.

22. Kui sul pole ühtegi jumestusvahendit ja sa lähed midagi esimest korda ostma, siis pikas perspektiivis on targem pigem esialgu hoiduda sätendavast rohelisest lauvärvist ja neoonroosast huulepulgast.

23. Ühe keskmise mati pruuni lauvärviga saab teha üllatavalt palju, kombineeri see ripsmetuši ja jumestuskreemi või peitepulgaga ja võid rahulikult Euroopasse hääletama minna - sul ei ei ole rohkem  meiki vaja kaasa võtta. (Selle kohta on kavas ka eraldi postitus teha)

(Tegelikult väga paljude punktide kohta)

24. Meigišvamm jätab ehk parema lõppviimistluse, aga ta imab palju möksi ka enda sisse. Bakterid. Pealegi, see raiskab su möginat. Trikk: tee ta enne märjaks. Ja vaheta sageli. Lõika suuremad väiksemateks tükkideks.

...

Okei, läksin vist spetsiifiliseks kätte. Aitab alguseks. Nüüd, kus reeglid on paigas, saab neid rikkuma hakata.