Sunday, February 5, 2012

Konad - küünemaalingud lihtsalt ja kiiresti


Kui kusagil küüneblogides (ja neid on uskumatult palju!) ringi vaadata, siis ikka tehakse selliseid pilte, kus lakipotsik on kramplikult kätte surutud. Tuleb välja, et see ongi kõige parem asend, et iga küüs ikka kogu oma hiilguses välja paistaks, nii et.

Mis see Konad siis on? Konad on templisüsteem, mis võimaldab küüntele imepeenikesi nikerdusi ja kaunistusi teha - hästi lihtsasti.

Vaja on:
  • vähemalt ühte kujundiplaati (on ka teiste firmade omasid, näiteks Bundle Monster, aga Konadit müüakse Eestis ja BM-i pole kohanud)
  • ja küünetemplit.
  • Kraabits on tegelikult optional, sest samahästi töötab ka mõni vana pangakaart vms.
  • Kujundi jaoks on soovituslik kasutada Konadi enda spetslakki, sest suurem osa n-ö tavalisi jäävad väga heledad - nad on peenikese joonekese jaoks liiga lurrid ja vähese pigmendiga.
  • Konadil on endal ka spetspealislakk, mida hiljem peale kanda - siis ei kulu kaunistus maha. Kui leiad, siis by all means, ka mõni teine pealislakk töötab, aga siis on risk, et see ajab selle filigraanse mustri laiali ja segamini.



Siin pildil on need asjad, mida ma antud juhul kasutasin (kasutamise järjekorras):
  • Artdeco aluslakk Nail Wonder,
  • Avoni küünelakk Splendid Blue,
  • sinna peale LCN-i pealislakk Super Hardener (juhuks, kui kujund sassi läheb - siis on kergem teda ettevaatlikult maha pühkida ja värvilakk ei tule maha),
  • Konadi spetskujundilakid toonides White Pearl ja Blue Pearl
  • Konadi tempel
  • ja kraabits
  • ning kolm kujundiplaati - m20, m59, m71



Kuidas see siis käib?

Kõigepealt tavaline maniküür: puhastad käed ja küüned, poleerid jne kui tahad, aluslakk, värvilakk ja (nagu öeldud, igaks juhuks) pealislakk.




Seejärel mökerdad spetslakiga soovitud kujundile võimalikult õhukese kihi soovitud templivärvilakki.



Seejärel võtad oma kraabitsa või plastikkaardi vms ja kraabid üleliigse laki maha nii, et plaadile jääb vaid värviga täidetud süvis.




Järgmine samm peab käima nii kiiresti kui võimalik, sest muidu kuivab lakk süvises või templi peal lihtsalt ära.

Võtad oma templi, surud selle süvisele - ei nihverda ja ei pusserda, muidu läheb kujund laiali.




Ja HÄSTI KIIRESTI surud templi küünel soovitud kohale. Kui jääd jokutama, siis enam kujundit küünele ei jää, sest lakk on templi peal juba ära kuivanud.



Kui sul on mitu Konadi spetsvärvilakki (soovitan esialgu musta ja valget), siis saab neid kujundiplaadil ka omavahel segada - kui mitu korda kraabitsaga üle käia, siis ajab kenasti segamini ja saab sellise gradiendi. Näiteks.



Ma arvan, et talvist meeleolu pole vist vaja pikemalt selgitada.



Ja nii ongi. Puhtama, täpsema, ja üldse, tulemuse saab siis kui pärast iga tembeldamist nii plaat kui kraabits ära puhastada. Kui väga kiiresti tegutseda, siis pole tegelikult kraabitsat vajagi iga kord puhastada - saab sinna kogunenud lakki ka järgmise kujundi jaoks kasutada. Õige tembeldamise korral peaks tempel pärast igat kasutuskorda lakist täiesti puhtaks saama. Kui ei saa, siis tuleb ka see ära puhastada.

Kui mökerdamine ja kujundid valmis, siis rangelt soovituslik on kanda peale pealislakki, sest muidu kaunistused ei püsi. See võiks ka olla siis selline, mis kujundeid ähmaseks või laiali ei aja. Ka Konadi enda spetspealislakiga tuleb olla ettevaatlik - väga õrnalt paar korda üle ja mitte lõputult pintslitõmbeid imetlema jääda, muidu läheb ka tollega häguseks.

Mina ostsin enda kujundiplaadid õndsal aal (aasta tagasi) eBay'st, mil sain nad oksjonikorras hindadega, mis jäid kahe ja nelja dollari vahele. Nüüd on nad kõik Buy it now ja hinnad on mingi seitsme-kaheksa dollari kandis, pealegi peab mõned nädalad ootama. Kel kannatust pole, siis Viru keskuse aatriumis müüakse kah, aga seal on hinnad samuti seitsme kandis, seda aga juba eurodes.

5 comments:

  1. väga talvised´, ma tahaks, et sa mulle järgmine kord tähistaeva teeks küüntele, nagu linnuteega ja nii

    ReplyDelete
  2. Kuule Kärgik. Mul oleks oma blogisse ka vaja seda asja mis Sul siin on nime all TEEMAD. Kuidas saan?

    ReplyDelete
  3. Käääääääääääääääääärt??

    ReplyDelete
  4. Dashboard -> Design -> Add a Gadget -> Labels

    ReplyDelete