Tuesday, November 8, 2011

Tumedus, heledus - kõrgemad põsesarnad ja saledam nägu

Nagu lubatud, hankisin omale nädalavahetusel näo, keda mökerdada - Triin ei saanud, nii et piltidel on hoopis Riin.

Meik, mille põhikomponente ma praegu tutvustan, on näiteks Kim Kardashiani igapäevajumestus:


Tema meik on tegelikult lollikindel - lisaks kontuurimisele ka suitsusilm. Samas, mõlemaid on tema meigikunstnik teinud üsna jõuliselt. Nendele, kes iga päev punasel vaibal ei patseeri, soovitaks küll paar kraadi vähemaks võtta.

Kuna kontuurimine (aidake parema sõnaga!) tuleb pärast põhja tegemist, siis kõigepealt selline pilt, kus Riin on vaid jumestuskreemi ja vähese kulmuvärviga:


Pärast valguste, varjude ja põsepuna lisamist ka üks pilt: 






Mis siin siis juhtus? Põhiline on see, et need osad põskedel, mis põskede sisseimemisel lohku lähevad, on kaetud õrnalt tumendava puudriga. Seejuures peab meeles pidama, et alustada võiks kõrva juurest ning just sinna ka julgemalt värvi panna, ettepoole tulles jääb värvi vähemaks. Ja kindlasti tuleb hajutada - vastasel juhul on näol pärast kaks paksu triipu. Ka lauba külgedele võib tumedat puudrit panna, ent kindlasti vähem ning juuksepiiri sisse tuleb tumedus ära hajutada. Kui on vajadus nina optiliselt kitsamaks teha, siis ka seda saab kontuurimisega teha.

Tumeduspuuder ei saa olla sätendav päiksepuuder, sest sädelus ja sära on see, mis töötab risti vastu kontuurimise taotlusele teha nägu kitsamaks - heledused ja sädelused teevad optiliselt suuremaks. Ainsad, mida saan praegu soovitada, on Narsi Laguna ja E.L.F-i contour and blush duo. Ka Benefitil ja Lumenel on vastavad tooted olemas, aga ma pole neid proovinud.

Teine asi, mis kontuurimisega kaasas käib, on heleduste lisamine sinna, kuhu valgus loomulikult langeb. Peaasjalikult siis põsesarnadele ning huulte lopsakama ilme jaoks ka ülahuule kohale. Kui lõug on raskepärane või silmad tunduvad väiksed vms, siis hajutada valgus silmade alt meelekohtade poole.

Heleduseks sobib kas matt või kerge sädelusega hele lauvärv või selleks mõeldud helenduspuuder, näiteks Narsi Albatross.

Kolmandaks - põsepuna. Põsepuna lisada nii vähe, kui võimalik ja nii, et ta sulataks omavahel põskedele lisatud heleduse ja tumeduse kokku. Samal ajal tuleb jälgida, et puna ei satuks ninale liiga lähedale - värvi rohkem pigem näo väliskülgedele ja sissepoole liikudes võiks ta hajuda.

Põsepuna võib olla kas ruuž või lauvärv või laiali aetud huulepulk või kreemjas põsepuna  või multipulk vms. Igasuguseid variante on.

Silmameigi tegin Riinule üsna minimaalse, huultel on hele läige ja kulmud on ka värvitud, ent põhirõhk selle meigi puhul on just nimelt heledus, tumedus, põsepuna ehk valgus, vari, värv :)

Üks pilt külje pealt ka, siis on kõigest paremini aru saada:


Puust ja punaseks ka:


Ma loodan, et Riin annab andeks, et ma ta niimoodi ära sodisin. Ja ma loodan, et see oli kellelegi abiks.

No comments:

Post a Comment