Sunday, October 23, 2011

Brita läheb teatrisse

Brita läheb täna teatrisse "Puhastust" vaatama - olen näinud, hea etendus - ja me otsustasime, et teeme ta üleni... korda.


See on Brita. Kammitud juuksed, meiki pole.

Brita tugevad küljed: suured-suured silmad, ülipikad ja tihedad ripsmed, hea ja klaar näonahk. Brita nõrgemad küljed: juuksed on tal palju vatti saanud - väga vähesed saavad juuksed niimoodi pikaks kasvatada, et nad samal ajal ka terved välja näeksid. Brita küll üritab, aga kuivust on otstes palju ja tänu sellele on pusad ka kerged tulema.

Meigiga annab neid tugevaid külgi väga hästi rõhutada, aga juustele otsustasime teha õliravi.



Juuksejuurtele panime takjajuureõli, otstesse aga tavalist toiduõli. Takjajuureõli aitab kaasa juuksekasvule ja tavaline toiduõli annab juustele lihtsalt läiget ja pehmust ning muudab nad kergemini kammitavaks. Laiapiilise kammiga kammisime juuksed läbi, et õli ühtlasemalt jaotuks.


On neid, kes jätavad omale õli pähe terveks ööks. Meie selle peale eile õhtul ei tulnud ning seetõttu oli õlitamisaeg tunduvalt lühem. Mõlemal juhul on hea, kui käepärast on vannimüts. Meil polnud seda ka, aga improviseerisime ühe mütsi tavalisest väiksest kilekotist. Kilekott hoiab keha enda soojust juuste juures ning õli mõjub nii paremini. Pealegi ei mäkerdu siis riided ja ümbrus.


Näole tegime kaerahelbe ja mee maski.


Meie möksisime need kaks kokku, probleemiks osutus aga, et tegemist oli üsna kõva meega. Hiljem leidsin, et oleks võinud panna valmis näomaski potsiku omakorda kuuma vee sisse - nii, et mask eriti vett ei saaks, aga mesi siiski vedelamaks sulaks.



Tegelikult sulab mesi ka kokkupuutel nahaga, aga pealekandmise huvides oleks võinud teda ka enne vedelamaks teha. Silmadele panime kurgiviilud (!) ja siis tegi Brita pisut relaxi.


Seda maski maha pestes on hea nahka pisut kaerahelvestega masseerida ja hõõruda, sest see koorib surnud rakud nahapinnalt ja nahk on pärast ühtlasem, siledam, pehmem.

Pärast seda kui Brita oli duši all ära käinud, oli meikapi aeg. Tegin talle tagasihoidliku ja peaaegu klassikalise suitsusilma, põskedel kasutasin Nars Lagunat, silmaalustel Make Up Store'i sinisepeitjat ja nina ümbruses Make Up Store'i punasepeitjat.

Kõik kasutatud asjad on ära toodud sellel pildil:


Need kaks jupikest seal taga on Artdeco tumepruun kulmupliiats ja teine on sõrmeotsapikkune Maybelline'i huulepliiats, värvi nimi on Rose Beige. Huuletele paningi ainult seda pliiatsit - nad on talle nimeks pannud Moisture Extreme ja ta on piisavalt pehme küll, et ilma millegi muuta kasutada. Ja mul on täiega uut vaja, sest see on kõige lähedasem., mis ma olen leidnud vähemalt enda tegelikule huulte värvile.

Lash Stiletto on Brita enda oma nagu ka Maybelline Dream Matte Mousse, mida ise kunagi kasutada ei saaks (olen proovinud), see on vist selline, mis sobib ainult eriti normaalsele nahale. Lauvärvid on Artdecolt, silmapliiatsid Avonilt (väga head oma eriti odava hinna kohta) ja meigialuskreem on ka Avoni tehtud. See peitepliiatsi moodi tuub on tegelikult E.L.F-i lauvärvialuskreem - jällegi väga odav, ent tõhus. Üks lauvärvipalett on ka pildil, kuigi kasutasin sealt ainult üht tumepruuni lauvärvi. Firma on Too Faced, mis nüüd on Eestisse ka jõudnud, aga see palett sai ostetud varem - Aedile sünnipäevaks.





Tavaliselt tehakse suitsusilma erinevate hallide, mustade ja valgetega, üsna levinud on ka pruunide kombinatsioonid. Mina kasutasin tumeduseks samuti pruuni, ent Britat tundes leidsin, et kui värvi lisada, siis tema puhul sobiks teatrisse roosa, sest ta oma naha loomulik alatoon on pigem roosakas, pealegi on tema enda loomulik ilu tütarlapselik-nukulik. Heledus ja läige on tehtud helekuldse lauvärviga, silmapliiatsitest kasutasin lillat, silma sisenurgas aga hõbedast.



Üks enne-ja-pärast pilt ka:


Vabandan, sest pärast-pildi hetkeks ei paistnud aknast enam loomulikku valgust ja seetõttu on piltide tonaalsus erinev. Aga juuksed ju läigivad, eks?

No comments:

Post a Comment