Friday, October 21, 2011

Silmi saab turgutada ka koduste vahenditega

Enne igasuguse meigi tegemist on vaja siiski nahka hoida, hooldada ja aidata - tavaliselt selgub siis ka, et meikapi tegelikult nii palju vaja ei lähegi!

Näonahk on see osa sinu keha kõige suuremast organist, mis on pidevalt välismõjutuste meelevallas. Erinevad aastaajad ja temperatuuri-niiskuse vaheldumine toas ja õues teevad oma töö niikuinii. Magamatus, stress, vale toitumine ja jada-jada. 

Omakorda on kogu näonaha kõige õhem ja tundlikum osa silmade ümbruses. Kui inimene on väsinud, siis silmad on tavaliselt need, mis seda esimesena reedavad - mitte ainult neis peegelduv emotsioon, vaid ka paistetus ja punetus ning lisaks see nähtus, mille inglisekeelne vaste oleks droopiness - silmaümbrusnahk näib nagu ta voolaks ja kukuks alla ning see muudab ilme veelgi väsinumaks ja vanemaks.


On igasuguseid silmakreeme ja ilmselt tuleb neist millalgi ka juttu, aga kõigepealt võiks ikkagi proovida ära need kolm ülilevinud odavad meetodid silmade abistamiseks.

Kõigepealt muidugi tuleb silmad ja nende ümbrus õrnalt puhastada ja siis...


Kurgiviilud silmadele!

Tegemist on klassikalise võttega, ent aeg-ajalt võiks ikkagi meelde tuletada, et kurk on imehea niisutaja, tavaliselt ka piisavalt külm ja seega hea jahutaja. Samuti on kurk väga hea E-vitamiini allikas. Vitamiin E on rasvlahustuv antioksüdant. Antioksüdandid võitlevad su kehas vabade radikaalide vastu. Vabad radikaalid on lihtsustatult öeldes need tegelased, kes su keha raku- ja isegi molekulitasandil ründavad ja piltlikult öeldes lõhuvad. Erinevad antioksüdandid, vitamiin E nende hulgas, neutraliseerivad vabu radikaale. Vitamiin E aitab kaasa ka A ja C vitamiinide toimele.

Ja kuna kurk ise sisaldab ka oma enda taimseid õlisid, siis need (ma arvan) aitavad ka E-vitamiinil lahustuda. (Muide, kurgi kauge sugulane on kõrvits ja temaga teeme varsti näomaski, sest kõrvitsate aeg on käes!)

Marss, kurgiviilud silmadele!


Ära viska ära äsja kasutatud rohelise tee kotte või puru

... sest ka roheline tee on imehea antioksüdantide andja. Minu isiklik lemmik on kummel, sest tal on ka põletikuvastane toime. See ei tähenda, et mu silmad oleksid põletikus, aga kerge põletikuvastasus on rahustav ja tasakaalustav. Kui lasta teekottidel piisavalt jahtuda, siis nende jahe niiskus mõjub silmadele nii-nii mõnusasti.

Rusikast paremini sobib silmaauku lusikas!

Kui su silmad kipuvad paistetama, aga oled kindel, et nad on kõik oma vitamiinid kätte saanud, siis tee nii. Õhtul enne magamaminekut pane sügavkülma (aga puhta koha peale, mitte selle turult ostetud kassiräime peale) kaks metallist lusikat. Hommikul võta need sealt välja ja aseta mõneks minutiks silmadele - voila! Üliodav ja efektiivne paistetuse alandaja ja üldse ei ole vaja kõiki neid jahutavaid geele ja geeliprille jms.

No comments:

Post a Comment