Friday, October 21, 2011

Popid tušid ja HG/PG tušid

Kõigepealt seletan lahti selle "HG/PG".

HG tähendab siis Holy Grail'i ehk Püha Graali. Kui kusagil ilu- ja meigifoorumites ringi vaadata - mida ma olen ka teinud, sest ei osta enam ühtki ilutoodet enne taustauuringut - siis võib mitme kreemi või värvi või pliiatsi või tuši puhul märgata, et väga paljud naised (mehed ka) üle maailma on nimetanud seda oma HG-ks ehk Pühaks Graaliks.

Siinkohal toongi ära kokkuvõtte neist ripsmetuššidest, mis on mulle sellistena meelde jäänud - palju kiidetud, palju mainitud, väga soovitatud.

Kui keegi peaks siia blogisse komistama näiteks tahtmisega omale uut tušši osta, ent raha on vähe, sest raha on alati vähe, siis minu esimene soovitus oleks

Maybelline Great Lash


Üheksal juhul kümnest on tegu lollikindla valikuga, sest hari on tal nii väike, et ka see, kes ei ole eriti kindla käega, suudab seda kontrollida. Pealegi on ta meie kaubanduses üks odavamaid ning üsna kindlasti saadaval pea igas ilu- ja parfümeeriapoes. Tegemist on maailmas enim müüdud ripsmetušiga ning see neoontoonides kujundus ei ole mitte viimase aja moeröögatus, vaid püsinud sellisena 40 aastat. Jah, nad tähistasid sel aastal selle tuši keskikka jõudmist.

Maybelline Great Lash on saadaval mitmes erinevas mustas, mitmes erinevas pruunis ja  sinises toonis ning firma on teinud samast tušist veel mitmeid eri versioone:


Ma ei tea, kas kosmeetikafirmad pahandavad kui ma nende toodetele vaat et reklaami teen, aga igaks juhuks ütlen, et pildid on Maybelline'i kodulehelt.

Kui me juba Maybelline'i juures peatume, siis igaks juhuks tuleb mainida ka nende teist väga populaarset tušši

FULL N' SOFT


Tegu on tihendava ripsmetušiga ja need, kes seda tušši kiidavad, ütlevad, et ta tõepoolest jätab ripsmetest pehme mulje, ent tegemist on siiski igapäevatušiga, mis tähendab, et dramaatilisi või nukulikke ripsmeid sellega ei peaks saama, pehmet kohevust aga küll. Need, kes kas või natuke on oma ripsmeid kunagi värvinud, teavad, et värvitud ripsmed kipuvad olema sellised kanged klompjad tükid, mida halvemal juhul isegi puudutada ei tohi, sest muidu hakkab kogu see "ehitis" pudenema - otse su silmade alla, et sa ikka võimalikult panda välja näeksid. Ilu missugune.

Kes oma silmi kipub hõõruma ja kellel selline probleem on, võiks seda tušši proovida. Minu mälu järgi ei olnud ta ka kallis, võib-olla natuke rohkem maksis kui Great Lash. Saadaval ka veekindlana.

Vahepala: reedel on mul linna asja ja proovin siis mõned kosmeetikapoed läbi käia ja kirja panna, palju siit miski maksab. 

Järgmine täiesti korralik ripsmetušš, mida olen ka ise proovinud, on

Max Factor 2000 Calorie

See pilt siin on koolutava harjaga variandist, aga sama ripsmetušš on olemas ka tavalise sirge harjaga.

Üldiselt hea ripsmetušš. Mu õel on juba mitmes selline ja olen ka ise proovinud. Minu puhul ta siis tihendas korralikult, pikendas ka veidi ja mingit tõsist pudenemise probleemi ma küll ei mäleta. Natuke ehk näeb kange välja nagu värvitud ripsmete puhul  kipub olema. See tušš töötab ka mitmekihilisena, aga ainult ettevaatlikult tegutsedes. Minu lemmiknipp sellega pikemate ripsmete saamiseks oli selline: kõigepealt värvi hästi ettevaatlikult ainult otsi nii, et nad omavahel kokku ei hakkaks kleepuma. Oota veidi, kuni otsad kuivavad ja värvi siis üleni ja julgelt. Kui nipp toimib, siis haakub juba värvitud tippude otsa omakorda tušši, mis teeb ripsmed pikemaks. Üleni aga ripsmeid mitmekordselt värvida sellega ei tasu, sest sel juhul on tulemuseks kokkukleepunud mustad rasked klombid - 4000 kalorit, mis keskmisele naisele on liiga palju (ja ma olen nii vaimukas).

Iga tuši puhul selline nipp ei tööta, aga selliste pisut kleepjamate, kiiresti kuivavate tihendavate puhul küll.

Seejärel ei saa mööda minna kahest ripsmetušist, millest räägitaksegi tavaliselt koos, sest nad kuuluvad samasse hinnaklassi ja toimivad sarnaselt. Esiteks siis

L'Oreal Paris Voluminous


Sellist nimekirja ei saa teha nii, et L'Oreal täiesti välja jääks. Oma Lash Architectist ma juba kirjutasin siin, aga tollest isegi enam menu kogunud on hoopis Voluminous. See on selline ripsmetušš, mis algajale ei sobi, sest tuši konsistents on väga tummine ja hari üpris suur. Samas, kes sellega harjub ja ta omale käppa saab, sellel on Voluminousi kohta öelda vaid kiidusõnu - ei pudene, ei kao, annab lopsakad ripsmed. Ka selle tušiga saab teha ripsmeotste värvimise trikki, võimalik, et see ongi Voluminousi jaoks kõige toimivam variant. Ei sobi sellele, kes tahab pikki ja eraldatud ripsmeid, vaid sellele, kes tahab tihedust. Räägitakse ka, et ta kipub kiiresti ära kuivama, aga sel juhul soovitan ripsmetuši ülessoojendamise nippi, millest kirjutasin siin.

Ripsmetušš, millega Voluminousi palju võrreldakse, on

Cover Girl Lash Blast


Selle tuši hari on väga suur, mis võib mõnele tekitada raskusi. Samal ajal aga on ta üks paremaid ja odavamaid tušše, mis suudab korraga anda tihedust JA ripsmeid eraldada. Harjased on kummist, mis tähendab, et nad on elastsemad, paindlikumad. Veekindel variant (kehtib ka Voluminousi kohta ja tavaliselt iga muu ripsmetuši kohta) hoiab koolutatud ripsmeid paremini kooldus, kusjuures Lash Blast saavat sellega paremini hakkama kui Voluminous, kuigi kuulu järgi olevat Lash Blast veelgi paksema konsistentsiga. Ülisuur hari tähendab, et ühest küljest peaks hakkama saama ka vaid paari liigutusega, ent liiga hooletud need olla ei saa, muidu juhtub nii, et värvitud on ka laud, kulmud ja silmaalused.

Selle tušiga on aga oht saada omale n-ö ämblikujalad - ma isiklikult ei teagi, miks, aga on palju inimesi kellele spider lashes eriti ei imponeeri. Tegemist on ilmselgelt mingi väljakujunenud debatiga, mis on läinud nii kaugele, et selle sügise naisteajakirjadest võib juba lugeda, et sellel hooajal erandlikult on ämblikuripsmed in.

Kokkuvõttes on Voluminous rohkem lähedane Max Factori 2000 Calorie'ga ning pigem tihedust andev, oma suure harjaga jääb ta Lash Blasti gigantharjale siiski alla ja ripsmekoolule on  veekindel Lash Blast parem - selline on siis kokkuvõtlik konsensus. Mõlemad tahavad harjumist, mõlemad on tummise tušiga, mõlemad annavad dramaatilised ja mõjuvad ripsmed - kui oskad ripsmetušši kasutada. Lash Blast eraldab rohkem, Voluminous annab rohkem üldist tihedust.

Lancome Definicils

Väga hea pikendav ja eraldav ripsmetušš, saadaval ka koolutava harjaga - sellel pildil siiski n-ö harilik versioon. Püsib ülikaua. HG tušš and all that jazz. Kõigist ripsmetuššidest, millest olen lugenud, on see üks kahest (teine on järgmine), mis annab enim seda võltsripsmete efekti, mis, muide, ei olegi kõigi eelistus. Hoiatuseks siiski nii palju, et enne ripsmete kallale asumist tuleb hari üle vaadata ja üleliigne tušš tuubi tagasi kraapida. Ja samas jällegi - seesama ämblikujalahoiatus: pikendavad ja eraldavad tušid on juba kord sellised, et pikkust ongi vähem kui tihedust ja siis ongi. Spider lashes

Muide, kui ripsmetele enne värvimist häs-ti na-tu-ke vaseliini panna, siis saab ämblikujalasilma  ja tuši tükki minekut vähemaks. Sellest kirjutan kunagi hiljem vast pikemalt.

Teine väga haibitud ja ilmsesti ka väga hea, ent sarnaselt Lancome'iga kallimapoolne pikendav-eraldav ripsmetušš on

Christian Dior Diorshow

Sellele ripsmetušile on Dior lubanud panna oma nime ja sarnaselt Great Lashiga on temast mitmeid eri versioone:


Vasakult paremale:
Diorshow 360 (üliäärmusliku heeliksiga hari),
Diorshow Unlimited (pikendav ja koolutav),
Diorshow Iconic (väikesed silikoonharjased kergelt kaarduvas heeliksis),
Diorshow Extase (erineva pikkusega harjased - tundub, et üritab korraga tihendada ja eraldada) ja 
Diorshow Black Out (hästi-hästi must ehk siis kõrge pigmendisisaldusega tušš)

Kui olen õigesti aru saanud, siis veekindlaid versioone on Black Outist, Iconicust ja originaalist. Järgnev ongi originaali kohta (nendesse teistesse pole eriti süvenenud).

Järjekordne ülikallis HG ripsmetušš, millega kipub nii olema, et ostad esimese suure süütundega ja võtad kodus kotist välja - tušil rahahais küljes. Hiljem aga jäädki seda ostma. Mina isiklikult pole veel ühtki üliülikallist ripsmetušši omale soetanud ja ma ausalt öeldes kardan ka eksperimenteerida - umbes, et proovime siis üks kord. Ripsmetušš on selline vidin, mis kaua ju ei püsi ja seda n-ö sõltuvushaigust mu rahakott praegu ei luba.

Aga lugeda mulle mõnikord meeldib ka kallimate asjade kohta, kusjuures inimesed oskavad kosmeetika kohta kirjutada... ütleme, et on väga andekaid.

Tušist endast siis lõpuks. Lõhnab rooside järgi. Kiitjad ütlevad, et teeb kõike: tihendab, pikendab, eraldab. Räägitakse ka, et ülilihtne kasutada ja pole vaja eri ripsmepahmakate juures sättida ja putitada. Pealekandmise puhul ei kuiva liiga kiiresti, nii et tahtmise puhul võib aga sama kohta mitmeid kordi üht ja teist pidi silitada, kuni tulemus meeldib. Kuulukse, et võltsripsmete efekt.

Ja kallis. Täpselt ei tea, palju (praegu) aga kroonides vabalt 400 ringis. Ülikallis (aga vist vähem) on  ka uus tulija ja südametevõitja

Giorgio Armani Eyes to Kill

Ei ole kaua turul olnud, aga juba räägitakse - ja palju. Põhiline, mille eest kiidetakse, ongi see, et ta pikendab ja tihendab ja loomulikult ka eraldab, aga - aga! - tulemus näeb välja selline, et sul endal ongi pikad ja pehmed ja tihedad ja üleni lopsakad ripsmed. Ripsmeid on palju ja nad on juure juurest jämedamad, otstest õhemad ja ei lõppe järsult. Ei näe välja nagu oleks ripsmed värvitud. Ei näe välja tükiline, kange ja ämmelgajalgne. Loomulikult ei pudene, loomulikult püsib kaua ja loomulikult on teda ka lihtne eemaldada.

Kommentaarid on stiilis "This is the mascara I've been looking for" ja "It does something magical to my eyes". Et siis HG/PG.
 
Vot seda tušši tahaks proovida küll. Ja samal ajal ei julge ka - juba kirjutasin, miks - ning ega praegu ei saakski.

***

Nüüd juhtuski nii, et tušid on vist enam-vähem hinna järgi ritta saanud. Häid on muidugi veelgi nagu Lancome'i Hypnose või L'Oreali Telescopic või Yves Saint Laurenti Volume Effet Faux Cils. Neist ehk mõni teine kord. Üldiselt heaks tušiks peetakse ka Maybelline'i Volum' Expressi, mis on mul olemas ja millest ma samuti kirjutan mõni teine kord.

No comments:

Post a Comment